انواع ریموت کنترل و نحوه کپی کردن آنها

ریموت کنترل ها که انواع مختفی دارند برای ارسال دستور کنترل دسته بندی های مختلفی از ابزار و تجهیزات الکترونیکی مثل درب و کرکره های برقی به واسطه رسیور ها مورد استفاده قرار میگیرند. در این مطلب به بررسی انواع ریموت کنترل ها، نحوه درست کپی کردن اطلاعات و قطعات الکترونیکی حساس مورد استفاده در آنها پرداخته ایم.

نحوه عملکرد انواع ریموت کنترل ها

نحوه عملکرد انواع ریموت کنترل ها بدین صورت میباشد که فرمان صادر شده با فشردن دکمه های مورد نظر، توسط سیگنال های ماکروویو به رسیور منتقل میشود و در مرحله بعد داخل رسیور فرمان رمز گشایی شده و به مرکز کنترل منتقل خواهد شد که در همین لحظه عملیات مورد نظر به مرحله اجرا میرسد.

انواع ریموت کنترل ها

۳۱۵MHz، ۴۳۳MHz و ۸۶۸MHz از رایج ترین فرکانس هایی هستند که در ریموت کنترل ها مورد استفاده قرار میگیرند. بعلاوه این فرکانس ها بر اساس فرایند معرفی نیز ریموت کنترل ها تقسیم بندی میشوند که در ادامه برخی از رایج ترین انواع آن را معرفی کرده ایم.

۱- ریموت کنترل هاپینگ کد

ریموت کنترل های هاپینگ کد جزو ریموت هایی هستند که اصطلاحا به آن ها غیر قابل کپی میگویند و کد های آنها قابل کپی شدن به سادگی نیستند. دلیل این عدم امکان کپی، نحوه برقراری ارتباط بین ریموت و رسیور است که توسط کد های غیر از کد های برنینگ ثابت انجام شده و در هر بار ارتباط از یک کد ارتباطی جدید استفاده میشود که بیش از چند ده بیلیون کد برای این مورد استفاده میشود.

ریموت های هاپینگ بالاترین سطح امنیت را بین تمامی ریموت کنترل ها دارند که دلیلی این امنیت بالا هم همین غیر قابل کپی بودن کد هاست. برای برنامه ریزی کردن این نوع ریموت ها باید کلید LRN یا همان کلید کد را به مدت ۲ ثانیه نگه داشت تا چراغ ال ای دی روشن شده و سپس مجدد کلید ریموت را همین میزان نگه داشته تا چراغ چشمک زن شود.

۲- ریموت های کد لرنینگ code learner

ارتباط بین ریموت کنترل های کد لرنینگ با رسیور ها ارتباط نرم افزاری بوده که هیچ نیازی به لحیم کاری برای تنظیم کد ها نیست و این ارتباط نزدیک تری میباشد چرا که تعداد ریموت هایی که میتوان برای هر رسیور استفاده کرد بستگی به حافظه داخلی و ظرفیت آن دستگاه رسیور دارد. اما بطور معمول برای هر دستگاه رسیور حدود ۲۵۰ و اگر تقویت شده باشند ممکن است تا ۵۰۰ عدد نیز قابل افزایش باشد.

ریموت کنترل کد لرنینگ

کد های موجود در ریموت کنترل های کد لرنینگ به دلیلی محدود بودن ممکن است باعث ایجاد اختلال بین ریموت های دزدگیر اتوموبیل و درب های پارکینگ شود. بدین صورت که با زدن دکمه دزدگیر خودرو، درب پارکینگ ناخواسته باز و بسته میشود. به همین دلیل کپی کردن ریموت کنترل های کد لرنینگ بسیار آسان تر و ممکن تر از سایر ریموت ها میباشد. بعلاوه همین امر موجب کاهش سطح امنیت این ریموت ها نیز هست.

۳- ریموت های کد فیکس fix vode

استفاده و برنامه ریزی کردن ریموت کنترل های کد فیکس دشوار و سخت میباشد و مانند مدل های دیگر به سادگی کئ نویسی نمیشود. برای این برنامه ریزی باید درون رسیور تعدادی دیپ سوئیچ وجود داشته باشد و در همین حین تعدادی جامپر مشابه با وضعیت دیپ سوئیچ بر روی رسیور تنظیم شده و بوسیله لحیم کاری قطع و وصل کردن ارتباط انجام میشود. به همین دلیل امکان کپی کردن این ریموت ها بسیار ساده و سطح امنیت پایینی دارد.

arminesrafili
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *